Mezze Penne Tricolore

de florian in Paste, 13 Dec 2010 | 7316 vizualizari

 

V-am spus că am nevoie de culoare...de pestriţ, probabil din pricina iernii, că pe unde mă uit văd tot alb şi gri.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocată vită
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • oregano
  • busuioc
  • dafin
  • pesmet
  • roşii în bulion
  • roşioare proaspete
  • caşcaval moale (sau parmezan)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mezze Penne Tricolore:

Când vine vorba de paste, eu unul aş mânca şi dimineaţa, şi la prânz şi seara, orice fel de macaroane. M-am legat de pastele denumite penne, şi nu numai că sunt penne, dar sunt şi tricolore! Sunt paste simple, gălbui, sunt amestecate cu spanac - să dea o tentă verde şi sunt amestecate cu pastă de roşii, iar rezultatul este minunat, nu departe de curcubeu!
Normal că pastele în sine nu sunt suficiente pentru o masă perfectă. Eu unul găsesc şi o juma' de kil' de cărniţă de vacă tocată, vreo două ouşoare, o ceapă şi doi căţei de usturoi, sare, oregano, busuioc, pesmet, roşii în bulion, roşii proaspete pentru decor, caşcaval moale şi două foi de dafin.
Roşioarele vin tăiate frumuşel, caşcavalul se dă la bărbierit (ca să nu zic la ras), carnea se dă în amestecare cu ouăle, cu mirodeniile, cu ceapa şi usturoiul (pe care eu le fac pastă), iar mai apoi cu pesmetul (în loc de pâine).
Cu o răbdare vecină cu nevroza, încep şi formez chifteluţe mici...mici de tot şi multe...al dracului de multe...peste o sută! Dau chifteluţele spre prăjeală şi fac pentru ele un sos din roşiile în bulion, puţină apă şi foile de dafin. Le fierb binişor până scad, fierb şi pastele şi apoi le aşez în farfurii, bucuros, încântat şi ameţit de miros şi de culoare. Pastele sunt fierbinţi, chifteluţele aburinde, caşcavalul se topeşte molatec, roşioarele zâmbesc dulce, iar în capul meu umblă fel de fel de culori, care mai de care mai gustoase şi mai aprinse!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mezze Penne Tricolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

tanyapatap 1

13.12.2010, 20:31

epurasha2bb 1

15.12.2010, 14:02

arata bine !

alexana2008 1

07.01.2011, 11:18

pe langa prezentarile demne de asternut pe file de carti si retetele delicioase, apreciez si ingredientele de calitate pe care le folosesti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu ton