Pestele este pe cat de bun pe atit de sanatos ... mai ales daca il servim alaturi de legume si sos de rosii facut proaspat cu rosii din gradina :)
Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici .
Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn si este gata cand va ajunge consistenta dorita.
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem rondele subtiri .
Dovleceii ii spalam , indepartam capetele si ii feliem rondele.
Ardeii ii curatam de seminte si nervuri,indepartam cotorul ,ii spalam si ii taiem in patrate .
Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim legumele la foc iute. Presaram sare si piper.Le scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a se pastra calde.
Separat curatam ciupercile,le spalam si le taiem in jumatate.Le calim in tigaia in care au fost calite legumele.Presaram sare dupa gust.Cand sunt gata le punem in farfuria cu restul legumelor si acoperim .
Spalam pestele,indepartam apa cu ajutorul unui servet de hartie si il rumenim usor pe ambele parti intr-o tigaie antiaderenta .
Servim pestele cu sosul de rosii alaturi de legumele calite !
Pofta buna :)
1
Daca nu aveti rosii proaspete folositi rosiile in sos la conserva.
2
Uleiul in care prajim legumele il putem inlocui cu unt.