Merenghi cu alune

de meosiris in Prajituri, 2 Ian 2011 | 5461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175g zahar,
  • 3 albusuri,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 200g alune macinate(eu am avut alune de padure) ,
  • alune de padure intregi pentru decorare,
  • 50g ciocolata neagra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merenghi cu alune:

Mixam ca pentru bezea albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Incorporam alunele macinate si omogenizam acest aluat.

Spritam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si asezam cate o aluna in fiecare gramajoara de aluat.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 150C si lasam cca 20 de minute la copt.

Dupa ce sunt gata, scoatem tava si lasam fursecurile la racit.
Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi si ornam fursecurile cu ea.
Delicioase! La gust se aseamana foarte bine cu bezelele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merenghi cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]