Mere caramelizate cu alune (de post)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 11 Mar 2013 | 5118 vizualizari

 

Un desert usor de facut care trebuie papat imediat pentru ca altfel caramelul devine lichid (in contact cu miezul de mar). Altfel...sunt absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari;
  • putina scortisoara;
  • 200 gr. zahar tos;
  • 100 gr, alune (fara sare)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramelizate cu alune (de post):

Spalam merele si le taiem in 8 felii egale (fara samburi).

Topim intr-un vas cu diametrul mic cele 200 gr. zahar ca pentru crema de zahar ars.

Tocam alunele, nu foarte fin.

Luam un bat de frigaruie, il infigem in bucata de mar, presaram putina scortisoara, bagam in caramelul fierbinte, apoi dam prin alunele macinate si punem pe o farfurie unsa cu putin ulei.

Procedam la fel cu toate bucatile de mar. Le lasam putin sa se raceasca si le mancam.

Sunt delicioase!

TIPS-URI

1

in loc de alune puteti pune nuca prajita si maruntita sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramelizate cu alune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere invelite in zahar ars si nuci