Mere caramelizate cu alune (de post)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 11 Mar 2013 | 5388 vizualizari

 

Un desert usor de facut care trebuie papat imediat pentru ca altfel caramelul devine lichid (in contact cu miezul de mar). Altfel...sunt absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari;
  • putina scortisoara;
  • 200 gr. zahar tos;
  • 100 gr, alune (fara sare)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramelizate cu alune (de post):

Spalam merele si le taiem in 8 felii egale (fara samburi).

Topim intr-un vas cu diametrul mic cele 200 gr. zahar ca pentru crema de zahar ars.

Tocam alunele, nu foarte fin.

Luam un bat de frigaruie, il infigem in bucata de mar, presaram putina scortisoara, bagam in caramelul fierbinte, apoi dam prin alunele macinate si punem pe o farfurie unsa cu putin ulei.

Procedam la fel cu toate bucatile de mar. Le lasam putin sa se raceasca si le mancam.

Sunt delicioase!

TIPS-URI

1

in loc de alune puteti pune nuca prajita si maruntita sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramelizate cu alune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere invelite in zahar ars si nuci