Pentru ca mi-au placut tare mult acesti melcisori-Cinnamon Rolls, am zis sa-i repet, dar sa-i fac cu alta umplutura. Am umblat atat la aluat cat si la umplutura, glazura e bestiala, fara ea nu sunt la fel de buni, iar zaharul l-am inlocuit cu Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic.
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul una dintre bucati intr-un dreptunghi/foaie nu gros, dar nici foarte subtire.
Pentru umplutura: nuca putin prajita si macinata o amestecam cu untul topit, scortisoara, romul si inlocuitorul zaharului-green sugar. Amestecam bine ingredientele pana obtinem o pasta mai consistenta. Cu jumatate din compozitie ungem prima foaie de aluat intinsa, adunam marginile pe lungime si facem sul aluatul umplut. Strangem putin ruloul/sulul intre maini pentru a se lipii marginile. Taiem sulul in bucati de 2-3 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava captusita cu fartie de copt. Am folosit si o tava rotunde din iena pe care am sprayat-o cu putin ulei. Lasati spatiu intre melcisorii din tava si lasati tava la loc caldut pentru 10-15 minute. Coaceti melcii la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana sunt rumeni deasupra.
Pentru glazura: se amesteca bine toate ingredientele. Compozitia rezultata va fi una fluida, care va curge de pe lingura. Folositi o pensula si glazurati melcii imediat ce au fost scosi din cuptor. Se lasa sa se raceasca, se presara pentru decor fulgi de migdale si se servesc. Sa va fie de bine!
1
daca nu aveti green sugar inlocuiti cu zahar brut
2
sa nu cumva sa nu faceti glazura la melcii astia... este bestiala, fara ea nu sunt la fel de buni
3
inlocuiti romul cu esenta daca nu aveti sau vanilie