Melci din aluat in stil spaniol

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 7665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt topit
  • 3 ouă
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 200 ml apă
  • un gălbenuş
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci din aluat in stil spaniol:

Într-un vas se cerne făina, iar in mijlocul ei se pune drojdia ce o dizolvăm puţin în apă caldă. Adăugăm restul ingredientelor şi frământăm un aluat potrivit. Nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea vârtos. După caz putem să mai adăugăm puţină făină sau puţină apă, pentru a ajunge la consistenţa dorită. Lăsăm aluatul la dospit pentru jumătate de oră. După ce aluatul a crescut, îl împărţim în 18 părţi egale. Fiecare biluţă de aluat o întindem în foaie subţire, o ungem cu unt topit (ajung aproximativ 50 g unt la o porţie) şi formăm un rulou.

Fiecărui rulou îi dăm formă de melc pornind din interior spre exterior. Melcii astfel formaţi îi aşezăm în tavă, având grijă să lăsăm distanţă între ei pentru că vor creşte, îi ungem cu gălbenuş de ou şi presărăm susan.

Dăm tava în cuptor până ce melcişorii noştri se rumenesc. Pentru a fi siguri puteţi încerca aluatul cu scobitoarea, însă 20 de minute sunt suficiente pentru a se coace.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din aluat in stil spaniol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana