Mazurek – Un Pic Altfel

de iqphantom in Prajituri, 27 Mar 2013 | 7431 vizualizari

 

Mazurek este o prajitura poloneza care se face de obicei la Pasti sau alte sarbatori si seamana ceva ceva cu o combinatie intre un cheesecake si o pasca.
Reteta originala nu suna exact cum imi placea mie asa ca am adaptat-o.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300gr unt sau margarina 60% grasime
  • 525 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca
  • 1 praf zahar vanilat ( sau esenta)
  • Gem de capsuni ( fructe de padure)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazurek – Un Pic Altfel:

Aluat:

Toate ingredientele se amesteca pana la obtinerea unui aluat dens dar farimicios.

¾ din aluat se intinde cu mana in tava neunsa cat mai uniform posibil. Se ridica o margine ingusta.

Restul de aluat se pune intr-o punga de nailon si se lasa in congelator.

Umplutura:

Aluatul din tava se unge cu gem.

Se bat albusurile spuma tare cu zahar , se adauga frisca lichida si branza de vaca si se bate in continuare.

Se adauga vanilia.

Crema rezultata se intinde peste stratul de gem.

Se scoate aluatul ramas din congelator si se rade fulgi mari (pe razatoare de branza ) astfel incat sa acopere toata suprafata cremei de branza.

Se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 40-45 minute sau pana devine aurie si umplutura se clatina usor.

Rece se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazurek – Un Pic Altfel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]