Masala Chai - Ceai negru indian

de Anett in Bauturi, 1 Iun 2016 | 4848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte gras
  • 1 cana apa
  • 2 pliculete ceai negru ( Assam)
  • 3 cuisoare
  • 1 bucatica ghimbir
  • 2 batoane scortisoare
  • 1/2 lingurita cardamon pulbere
  • 2 lingurite miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Masala Chai - Ceai negru indian:

Punem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru.

Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam de pe foc.

Strecuram bautura si servim cald indulcita cu miere.

TIPS-URI

1

fiindca exista mai multe variante, putem adauga pastai de vanilie, nucsoara, piper sau zestul unei portocale

2

e preferat sa folosim ceai negru simplu ca si Assam sau Ceylon

Daca ti-a placut reteta noastra "Masala Chai - Ceai negru indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Zamfira 1

01.06.2016, 22:44

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:13

Renataedina 1

15.06.2016, 19:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sangria