Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare

de katty in Mancaruri de post, 20 Oct 2014 | 11380 vizualizari

 

O mancare consitenta, perfecta pentru zilele de post .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovleac curatat
  • 1 conserva naut
  • 150 gr mazare congelata
  • 1 conserva rosii
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde pentru decor
  • cous-cous sau orez fiert
  • 1 lingura ulei
  • chilli pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare:

Tocam ceapa fin . 

Taiem dovleacul in cuburi potrivite .

Scurgem nautul din conserva si il clatim .

Si aceasta reteta am facut-o cu aparatul Philips Multicooker  , dar puteti sa o faceti la fel de bine pe aragaz .Pornim aparatul cu optiunea FRY pentru 15 minute .

Punem uleiul si  adaugam ceapa tocata fin . Lasam ceapa sa se inmoaie , amestecand ocazional , apoi adaugam cuburile de dovleac .

Le lasam aproximativ 3-4 minute , pana incepe sa se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .Adaugam mazarea  si amestecam ocazional pana trece timpul .

Stingem cu aproximativ 300 ml apa  si pornim aparatul cu optiunea STEW pentru 30 de minute .

Dupa 15 minute punem conserva de rosii mixata , nautul , sare , piper , cimbru  , chilli si foaia de dafin  .

Lasam sa fiarba pana trece timpul . 

Pastram mancarea calda pana in momentul servirii .

Servim mancarea cu cous-cous  si patrunjel verde .

TIPS-URI

1

daca nu aveti un aparat Philips Multicooker faceti mancarea la fel , dar pe aragaz .Fierbeti mancarea la foc mic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume - Philips Multicooker