De cate ori nu ramanem fara inspiratie in bucatarie? De cate ori nu ne-am pus intrebari de genul: "Ce sa gatesc eu acum?" Dar acum, repede, pana nu striga copiii de foame. :)) Deschidem frigiderul si incercam sa improvizam rapid ceva, cu ce avem la dispozitie, nu? Ceva de genul am patit eu zilele trecute, noroc ca aveam un piept ramas de la un de pui, ceva rosioare si niste fasole verde in congelator. Ei, din cele cateva ingrediente am pregatit o mancare foarte apreciata de ai mei, pana la urma, asa simplu cum am pregatit-o.
Prea multe nu am de povestit, caci e o mancare simpla, banala in aparenta, dar gustoasa si frumos colorata.
Am taiat pieptul de pui cubulete, ceapa si usturoiul pestisor, iar rosiile in jumatate.
Am pus intai pieptul de pui in ulei incins, iar dupa ce s-a gatit pe toate partile (sangele s-a coagulat) am adaugat ceapa si usturoiul.
Am pus fasolea verde, firele de cimbru, foile de dafin, am amestecat si le-am lasat sa fiarba in suc propriu. Nu foarte mult, pentru ca fasolea fierbe usor, asa ca am adaugat rosioarele si am condimentat cu sare si piper. Daca vi se pare mancarea prea scazuta, adaugati o ceasca de zeama de supa.
Si gata mancarea, cat ai bate din palme, asa ca va poftesc la masa!