Mancare de praz cu masline si carne de curcan

de Oana in Curcan, 11 Noi 2014 | 17596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pulpa sau piept de curcan
  • 6 fire de praz
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • o mana de masline negre
  • 150 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru uscat
  • marar si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline si carne de curcan:

Se pune uleiul intr-o cratita si se lasa sa se incinga. Se adauga carnea de curcan taiata cuburi si se lasa putin sa se schimbe culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul gras taiate cubulete. Se amesteca usor si se pune sare si piper dupa gust. Se lasa sa se inmoaie, apoi se adauga o cana de apa clocotita si se lasa sa fiarba cu capac.

Intre timp se pregateste prazul. Se taie partea verde cu frunze, se curata si se spala bine, apoi se taie rondele de 2 cm. Se opareste prazul cu apa clocotita in care se pun 2 linguri cu otet. Se lasa acoperit 5 minute, apoi se scurge de apa. 

Se adauga prazul in oala si se mai pune o cana cu apa clocotita. Se lasa sa fiarba cu capac 15 minute. Se verifica daca este fiert, in special partea alba. Se adauga maslinele, piper, foi de dafin si putin cimbru si se mai lasa sa dea cateva clocote. La final se adauga sucul de rosii, se lasa sa mai fiarba 10 minute si se opreste focul. Se presara deasupra marar si patrunjel maruntite fin.

TIPS-URI

1

Daca maslinele sunt prea sarate le puteti opari si pe ele cu apa clocotita si apoi le clatiti cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Oana 1

12.11.2014, 08:38

Ma bucur ca va place! A iesit tare dulce de la praz, buna-buna

dantes 1

12.11.2014, 09:05

Buna!

Sylvia 1

19.11.2014, 14:21

arata f bine si bravo ca gatesti cu praz e o leguma foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]