Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor.
Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin.
Spalam ciupercile si le lasam la scurs.
Cozile spalate si curatate, le tocam mai marunt.
Curatam si spalam legumele si le tocam in cubulete.
Usturoiul il curatam si tocam grauntii in rondele pe care le amestecam cu legumele.
Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si calim legumele in el(mai putin ardeii si rosiile) impreuna cu cozile ciupercilor.
Le asezonam cu sare si condimente dupa gust si picuram din cand in cand putina apa sa nu ramana cu acel gust de prajeala, ne mai protejam putin stomacul.
Nu lasam legumele prea mult pe foc, doar sa se patrunda putin, apoi adaugam si ardeii copti tocati marunt si umplem cu acest mixt palariile ciupercilor.
Peste legumele ramase in tigaie, ca-s mai multe decat au incaput in palariile ciupercilor, adaugam pasta de rosii si apa, gustam amestecul si mai asezonam daca este cazul cu sare si condimente.
Nu mai punem acest amestec la foc pentru ca se va prepara suficient la cuptor.
Asezam ciupercile umplute intr-un vas termorezistent si adaugam printre ele amestecul de legume cu pasta de rosii.
Asezam in fiecare ciuperca si cate o rosie cherry si dam vasul la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, pana cand ciupercile se vor inmuia.
La final presaram deasupra mararul tocat marunt.
Se poate adauga patrunjel nu-i musai sa fie marar, eu l-am preferat de data aceasta.
Legumele au un gust dulceag, iar asezonate cu condimente si zeama pe care au lasat-o ciupercile in timpul prepararii, sunt un adevarat deliciu!
1
Ciupercile nu trebuie supuse mult timp tratamentului termic, pentru a nu se inmuia prea rau.
2
Usturoiul poate fi inlocuit cu leurda, ca tot este sezonul ei.