Mancare de mazare

de cristina1985 in Mancaruri de post, 11 Mar 2019 | 4696 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 250 g mazare la borcan (cu bob mic,scursa)
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • ulei
  • marar
  • boia
  • 1-2 lg faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Ceapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa.

Se fierb 40 minute (timp in care se mai adauga apa, daca este nevoie), apoi se pune mazarea cu bob mic (se gaseste in magazine si este mai buna), sare, boia si apa, cat sa acopere legumele.

Se mai fierbe 10 minute, apoi puneti 1 sau 2 lg faina, amestecate cu 3-4 lg apa. Cantitatea de faina poate varia, in functie de cat de gros vreti sa fie sosul. Faina trebuie amestecata cu apa, pentru a nu se  forma cocoloase.Se toarna peste mancarea de mazare treptat, cat este nevoie si amestecati repede,pana vedeti ca se ingroasa sosul.

Se mai lasa 10 minute pe foc, si amestecati din cand in cand, pentru a nu se lipi. La sfarsit, se inchide ochiul de la aragaz si se adauga marar tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume