Astăzi te invităm să încerci un preparat delicios pe bază de dovlecei și brânză feta, care te va duce cu gândul la însorita Grecie. Este gata în mai puțin de jumătate de ora și te va cuceri prin gustul bun și combinația de arome. Pentru această Mâncare de dovlecei cu cremă de brânză - Rețeta rapidă și savuroasă, ai nevoie de doar câteva ingrediente: dovlecei, usturoi, brânză feta, iaurt și măsline.
Cum se prepara aceasta Mâncare de dovlecei cu cremă de brânză - Rețeta rapidă și savuroasă:
Taie dovlecelul în cuburi sau după bunul plac.
Pune la încins ulei de măsline și rumenește dovleceii. Adaugă un praf de sare, puțin piper. Lasă-i la gătit până se rumenesc pe toate părțile și capătă o crustă frumoasă. Spre final, adaugă praf de usturoi, oregano și boia afumată. Mai lasă la gătit aproximativ 30 de secunde, apoi ia de pe foc.
Pune brânza feta într-un blender, adaugă iaurtul și usturoiul. Pasează bine până obții o crema fină, apoi transferă compoziția într-un bol. Pune deasupra dovlecii gătiți, adaugă câteva măsline, apoi toarnă în fir subțire uleiul aromatizat rămas în tigaie.
Mâncarea de dovlecei cu cremă de brânză este gata pentru a fi savurată. Te va cuceri prin gustul ei bun și combinația de arome.
Iti recomandam sa incerci si Tarta cu rosii, feta si rucola, usor de facut si excelenta la gust, Rosii umplute cu feta si ardei copt, un aperitiv festiv pentru mesele de sarbatoare sau Buiurdi, aperitiv cald cu feta.