Mancare de ardei

de Irina in Mancaruri de legume, 24 Iul 2010 | 11600 vizualizari

 

E una din mancarurile copilariei mele. Parca o vad si acum pe bunica aplecata deasupra unui ceaun la soba, pentru ca ea asa gatea toate mancarurile si ce gust incomparabil...Iar cozonaci si placinte ca ale ei n-am mai mancat vreodata...
Dar sa revenim la mancare. Chiar de-i luna lui cuptor am indraznit sa-l incing si eu nitel pe al meu. Altfel, mancarea e perfecta pentru o zi de vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi
  • 4-5 rosii
  • 2-3 cepe
  • 2 lg ulei de masline
  • sare
  • piper
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei:

Am pus ardeii si rosiile la copt iar ceapa am taiat-o pestisori si am calit-o putin in ulei de masline, cat sa devina aurie. Am curatat ardeii de coji si seminte si i-am rupt in fasii avand grija sa le pastrez zeama. La fel am procedat si cu rosiile pe care le-am taiat in patru.

Intr-un vas am aranjat ardeii, rosiile, ceapa, am turnat toata zeama lasata de legume, un praf de sare, piper si am introdus vasul in cuptor pentru aprox. 20 min. La final am presarat marar tocat. Pentru cine doreste, putina smantana nu strica niciodata. Bunica adauga si niste cas framantat care se topea si lega mancarea. 

Ce sa va mai spun? Gurile noastre sunt ocupate, iar papilele gustative satisfacute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei copti, in sos de smantana