Mamaliguta la cuptor

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2012 | 4419 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut pofta de mamaliguta si am zis sa o fac la cuptor, ca pe o prajitura. Las la aprecierea voastra aspectul, gustul a fost desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 350 g malai extra
  • 1 litru apa
  • o lingurita de sare
  • un iaurt mic (125 g)
  • 125 g margarina
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza de vaca proaspata
  • 2 carnaciori pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta la cuptor:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand se incalzeste putin, punem malaiul si amestecam continuu pentru a nu face cocoloase. Cand s-a omogenizat, punem un capac si lasam la foc mic.

Adaugam margarina si o incorporam in mamaliguta prin amestecare. Dupa ce s-a topit, adaugam si iaurtul. Mamaliguta se tine la foc mic 20 minute.

Se rastoarna in tava uscata (nu o ungem cu nimic), se adauga branza si cascavalul date pe razatoare si se introduce la cuptor timp de 10 minute.

Se orneaza cu branzica si carnaciori prajiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite