Mamaliguta cu oua, branza si cascaval

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2016 | 9076 vizualizari

 

Mi s-a facut pofta de ceea ce mancam in copilarie, asa ca am pus mana la treaba si am facut o mamaliguta, am avut oua fierte prin frigider, branza buna de la tara, facuta de bunica sotului meu, si am adaugat si putin cascaval pentru ca ceva rau n-avea cum sa iasa. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga:
  • 1 l apa;
  • o lingura ulei;
  • o lingurita sare;
  • 225 g malai.
  • Pentru servire:
  • 6 oua fierte, tari;
  • 300 g branza de vaca;
  • 300 g unt;
  • 150 g cascaval.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu oua, branza si cascaval:

Mamaliga:

Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se mesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, mestecand din cand in cand.

Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.

Mod de servire pentru o portie:

Intr-o strachina se pun doua oua fierte tari (care au fost curatate de coaja) taiate in felii mici. Pe deasupra se pun 100 g de branza de vaca (sarata), data pe razatoarea cea mare. Se adauga 100 g de unt taiat cubulete, apoi o treime din mamaliga calda. Se amesteca totul, dupa care se rad 50 g de cascaval pe deasupra. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu oua, branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vara cu maioneza