Mamaliguta cu "etaj"

de LUK in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2010 | 4148 vizualizari

 

Daca aveti alte sugestii de titlu..le astept..n-am stiut cum sa o denumesc..

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt in functie de cate porti faceti asa ca va las sa decideti...
  • branza de burduf
  • cascaval ras
  • smantana
  • faina de malai
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu "etaj":

Se prepara o mamaliga astfel:

Se pune apa cu sarea la fiert.Cand clocoteste se adauga faina in ploaie amestecand incontinuu.Se lasa pe foc cam 30 minute sa fie fiarta bine si in tot acest tim avem grija sa amestecam pentru a nu se face cocoloase.Cand e gata o luam de pe foc si incepem etajarea.

Obtinerea preparatului:

Se pune intr-un bol un strat de branza de burduf,apoi un strat de mamaliga,se niveleaza,peste mamaliga se pune un strat de smantana,apoi din nou mamaliga.Peste mamaliga se pune cascaval ras apoi din nou un strat de mamaliga,iarasi un strat de smantana..ultimul strat de mamaliga..apoi smantana si cascaval ras.Se pot face multe straturi..in functie de cat de inalt e bolul..sper ca nu v-am zapacit de tot..e oricum o gustare sanatoasa si gustoasa va asigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu "etaj"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

LUK 1

14.12.2010, 00:15

n-am incercat niciodata sa pun altceva in afara de lactate dar presupun ca e f buna

lilik 1

14.12.2010, 11:24

ce-mi place

LUK 1

14.12.2010, 17:32

mersi lilik

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele