Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor

de Silvioara in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2012 | 20690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o mamaliga nu foarte vartoasa, mare in functie de numarul persoanelor de la masa
  • 500 gr. - 1 kg. branza de vaca sau oaie
  • 3-4 linguri de smantana
  • oua (tot in functie de numarul de persoane)
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor:

Se pregateste o mamaliga nu foarte vartoasa, in functie de numarul persoanelor de la masa.

Branza se sfarama cu furculita. Se unge bine cu unt o cratita mai mult larga decat adanca. Se aseaza un strat de mamaliguta, peste ea se pune branza sfaramata, apoi smantana uniformizata cu o lingura si totul se acopera cu un alt strat de mamaliga.

Cu dosul unei linguri trecute prin jet de apa rece se fac mici adancituri in stratul de deasupra. In fiecare adancitura vom sparge cate un ou. Se da cratita la cuptorul preincalzit, la foc mijlociu si se lasa pana se intareste albusul oualor.

Se scoate cratita si se lasa sa se racoreasca. Se portioneaza apoi cu o paleta mai lata.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

Aurelia 07_07 1

27.02.2012, 08:07

Ce bunatate am descoperit eu aici

Silvioara 1

29.02.2012, 09:05

Ica

belina 1

22.09.2012, 22:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel