MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos

de ionix in Porc, 19 Dec 2009 | 5364 vizualizari

 

mii de multumiri bucatarasului Dragos pentru aceasta mamaliguta excelenta... foarte foarte bun acest fel de mancare... cum e o vorba in popor: "am mancat pan-am crapat" :) pantalonii de pe mine-au crapat eu sunt vie :))
eu am dublat gramajul ingredientelor pentru c-aveam o presimtire c-o sa fie tare buna...

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de porc
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 pahare cu  vin alb (eu am folosit demidulce)
  • 7 catei de usturoi
  • sare, piper si putin busuioc
  • patrunjel verde
  • malai pentru o mamaliguta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos:

 

Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente. 

(Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la frigider). 

Ciupercile proaspete se dau intr-un clocot si se racesc. Cand sunt reci se spala in cateva ape pentru a iesi un pic negreala din ele.

Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron, de preferat sa fie  de inox , uns cu ulei in care s-a pus invers un castron de portelan uns cu ulei pe dinafara.

Carnea se caleste pana ia o culoare albicioasa intr-o tigaie cu uleiul incins. Se adauga ciupercile  si se pune un capac peste pentru a se inabusi bine.

Cand carnea este aproape gata se adauga vinul si usturoiul taiat feliute.

Dupa ce carnea este facuta si oprim focul, se pune capacul pentru a se desavarsi aromele, asa spunea Dragos poetic. :D

Se rastoarna mamaliguta pe un platou iar  la mijloc se pune carnital cu ciupercile.

Dupa gust se pot adauga cateva rosii mici, patrunjel verde! (asa a zis Dragos :p)

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

fluturas 1

21.12.2009, 00:23

aoleu..raspund maine ca e tare complicat formularul vostru...
io-s poficioasa dar barbatu' meu e si mai si...
sa vedem ce functie imi revine!

ionix 1

21.12.2009, 21:31

valeu... era sa ne prinda Miha... eu zic sa facem un restaurant de cartier, snobii mananca prea putin ... Gaby? pai, asistent bucataras sef Dragos, formularul tau este mult prea haios pai cred ca 90% din bucatarasi o sa fie afiliati retaurantului nostru... pun pariu c-ar fi o "bomba"

Cris2711 1

26.11.2011, 21:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele din cotlet de porc reteta simpla si savuroasa