Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco

de Oana in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2015 | 6202 vizualizari

 

O alternativa super gustoasa la mamaliga clasica :)

 

INGREDIENTE

  • malai- 1,5 cani
  • apa- 3 cani
  • sare dupa gust
  • lapte- 3 linguri
  • ceapa verde- 1 fir
  • patrunjel tocat- o lingura
  • cascaval delaco Sofia - 100 gr
  • parmezan Delaco- 50 gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco:

Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca pune malaiul, putin cate putin si amesteca incontinuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Lasa mamaliga sa fiarba putin, apoi adauga laptele, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul.

Opreste focul cand mamaliga este fiarta si rastoarna jumatate intr-o tava dreptunghiulara care va merge apoi la cuptor (eu am folosit o tava de chec din iena). Pune peste primul strat de mamaliga cascavalul ras, acopera cu restul de mamaliga, niveleaza bine si las-o sa se raceasca putin. Presara deasupra parmezanul ras si pune tava in cuptor sa se gratineze usor deasupra.

Este delicioasa ca si garnitura, dar si servita ca atare! 

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gicuta 1

28.09.2015, 13:30

O bunatate, imi place tare mult!!

Anett 1

30.09.2015, 13:53

Super reteta!

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 16:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]