Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor

de babi5 in Reteta de vedeta, 1 Oct 2014 | 6471 vizualizari

 

Buna tare ,si cred ca nici nu ingrasa hi hi.

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 600 gr malai extra
  • 350 gr telemea Delaco
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 350 gr kaizer
  • smintina ( optional )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor:

Se pune apa la fiert cu o lingurita sare ,cind clocoteste se presara putin  malai apoi se pune toata cantitatea de malai odata si se lasa sa fiarba la foc incet 30 min fara sa amestecam.

Apoi cu o lingura de lemn amestecam bine se mai lasa sa dea citeva clocote amestecind cu lingura umeda dinspre peretii vasului catre interior

Apoi o luam la o parte, ungem un vas de yena  si punem un strat de mamaliga, unul de trelemea razuita Delaco, iarasi un strat de mamaliga apoi kaizerul taiat bucatele si prajit din timp, iarasi un strat de mamaliga telemea Delaco si iarasi mamaliga, apoi cu o paleta facem cite o gaura si spargem ouale.

Punem putin ulei deasupra si dam la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 min.

Se scoate dupa 20 minute si se serveste calda.O recomand cu tot dragul fiindca este un deliciu.

TIPS-URI

1

Iubitorii de smintina pot adauga si smintina cind servesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu brânză și ouă, la cuptor

de RODIMUR 8

ieri la 19:57

Dovlecei gratinați la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 08.08 la 10:13

Aripioare de pui cu unt și parmezan - Delicioase și aromate

pe 08.08 la 08:47

Biscuiți chifle cu cașcaval - Super rapizi și gustoși

pe 08.08 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2204 puncte

Caty

1206 puncte

Rocsi

216 puncte

Tabita _

200 puncte

cristina1985

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie