Maioneza preparata altfel decat in modul clasic

de Merisor in Pt salate, 22 Apr 2019 | 11829 vizualizari

 

Când spun Maioneză preparată altfel decât în modul clasic, mă refer la faptul că este preparată folosind oul întreg, nu doar gălbenușul și folosind blenderul în locul mixerului.
Să presupunem că ne-a părăsit mixerul și nu vrem să ne întoarcem la metoda lingurei de lemn pentru prepararea maionezei.
Atunci folosim blenderul, fie el vertical sau din cel încorporat.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou întreg
  • 1 lingură muștar clasic
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri apă minerală, rece
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza preparata altfel decat in modul clasic:

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva secunde maioneza este deja stabilă și putem adăuga restul de ulei. Îl adăugăm pe tot odată și din nou pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza, până când uleiul va fi absorbit complet. La final se adaugă apa minerală, pentru cremozitate și, după gust, zeamă de lămâie. Concluzia finală: se poate prepara maioneză și la blender! Dezavantajul este că se scoate mai greu din recipientul blenderului și mai rămâne pe pereții acestuia, dar nu e cine știe ce pierdere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza preparata altfel decat in modul clasic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adi 1

22.04.2019, 21:02

Buna!

mihaelar63 1

24.04.2019, 01:21

Daa , am experimentat si eu si mi-a placut Doar ca acum ma intalnesc extrem de rar cu maioneza . Nu mai consum atat ulei nici intr-o luna

dantes 1

30.04.2019, 09:49

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]