Maioneza din galbenus crud

de Ina in Salate, 12 Apr 2010 | 14586 vizualizari

 

Potrivita pentru orice gen de salata
Daca respecti sfatul meu, nu ti se va taia maioneza niciodata!
Promit sa pun foto curand !

 

INGREDIENTE

  •  2-3 galbenusuri crude
  • o lingura mustar
  • un vf. lingurita sare de lamaie
  • ulei, cat cuprinde ( in functie de cantitatea de maioneza dorita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza din galbenus crud:

Pentru maioneza eu pun intr-un bol, de la inceput  ,  3 galbenusuri, o lingura de mustar si un varf de cutit de sare de lamaie ( daca punem mustar si sare de lamaie de la inceput, salata nu se taie ). Mixez putin, apoi incep turnarea uleiului, putin cate putin, mixand continuu. Punem ulei, pana constatam ca ne ajunge cantitatea de maioneza obtinuta. Cand maioneza nu este suficient de acra, mai adaug sare de lamaie ( praf sau dizolvata in putina apa) .    Daca  maioneza  este prea tare , pun un strop de apa si mixez, repetand operatiunea pana obtin consistenta dorita.

ATENTIE ! Ouale si uleiul se tin cel putin o ora la temperatura mediului ambiant, inainte de inceperea operatiunilor de preparare.

Aceasta maioneza nu este grasa , nu are aspect lucios  si poate fi folosita la orice salate, intinzandu-se cu usurinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza din galbenus crud" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu maioneza