Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)

de Doralinda in Ciorbe, 11 Mai 2013 | 5491 vizualizari

 

E o ciorba traditionala de paste care se serveste in noaptea de Inviere cand lumea se intoarce acasa. De fapt e o cioba din organe de miel, dar cum mie nu-mi place mielul, am inlocuit cu ficat de vita. Se poate gati si in restul anului, nu e nevoie sa asteptati Pastele, e o ciorba gustoasa tare!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ficat de vita
  • 2 cesti mici de cafea (esspreso) orez rotund
  • 1 buchet de marar proaspat
  • 2-3 cepe verzi
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste):

Taiati intai ficatul in bucatele foarte mici apoi le dati intr-un clocot. Intr-o cratita topiti untul la care puneti ceapa tocata marunt si cand s-a calit putin, adaugati si bucatelele de ficat, lasand sa se caleasca putin.

Puneti apa, masurand cu farfuriile in care veti servi supa finala, asa veti sti exact cata apa sa puneti, si lasati la fiert cca 15-20 min la foc mediu in care ati adaugat si orezul. la urma asezonati dupa gust si puneti mararul tocat marunt si zeama de lamaie.

Se serveste fierbinte.

TIPS-URI

1

Asa cum am zis, puteti folosi si alte organe sau carne de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu sir de porc