Mafalde alla carbonara

de simonacallas in Paste, 13 Mar 2014 | 6121 vizualizari

 

Reţeta de paste carbonara are o mulţime de variante, şi chiar cele care se pretind a fi „originale” diferă între ele. Unii folosesc carne, alţii nu; unii pun usturoi, alţii pun ceapă, alţii pun şi una şi alta. Multe reţete italiene folosesc guşa de porc (guanciale) şi nu pun smântână în sos. Oricum, trei lucruri sunt, obligatoriu, nelipsite din pastele carbonara: ouăle, parmezanul şi, desigur, pastele. În rest, imaginaţia bucătarului e liberă să zburde pe câmpia culinară şi să combine ingrediente după gust şi inspiraţie.

 

INGREDIENTE

  •  500 g paste mafalde
  •  500 g smântână 20%
  •  200 g kaizer
  •  3 gălbenuşuri de ou
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  sare
  •  piper negru măcinat
  •  oregano
  •  busuioc
  •  rozmarin
  •  200g caşcaval ras
  •  50g parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mafalde alla carbonara:

Se pune un vas încăpător cu apă (+ o linguriţă de sare) la fiert. Când dă în clocot, se pun pastele şi se lasă să fiarbă circa 10 minute (sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj).

Smântâna se amestecă bine cu gălbenuşurile şi un praf de sare.

Kaizerul se taie felii subţiri şi se prăjeşte în puţin ulei de măsline. Când e aproape gata se adaugă piper, oregano, rozmarin, busuioc şi se mai lasă puţin. După ce se stinge focul, se adaugă smântâna şi se amestecă.

Pastele scurse de apă se amestecă cu sosul de smântână. Se pun în farfurii, alternând cu  straturi de caşcaval, iar deasupra se presară parmezan. Se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mafalde alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]