Macrou marinat

de Dya Daniela Andrei in Peste, 14 Iul 2011 | 42623 vizualizari

 

Va tenteaza?!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macrou
  • 500 ml apa 
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cu sare (de bucatarie)
  • 2-3 bucati mari de ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • cativa catei de usturoi feliati
  • ardei iute - optional
  • 1 rosie mica mica taiata cubulete - optional
  • cateva fire de patrunjel tocate marunt - optional
  • condimente dupa gust: foi dafin, boabe piper, boabe de mustar, cateva fire de rozmarin si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat:

Pestele, curatat si spalat, il taiem in rondele potrivit de groase, le saram bine si le pastram la rece intr-un vas termorezistent, pentru aproximativ 24 de ore. (daca nu aveti rabdarea necesara, asteptati sa treaca macar o noapte :) )

Saramura o pregatim astfel: punem la fiert apa impreuna cu o lingura de sare, cu otetul, uleiul si condimentele, si, dupa ce a dat de cateva ori in clocot adaugam legumele feliate si lasam pe foc pentru inca 5 minute. Cand s-a racit complet, intr-un borcan care sa se inchida etans, adaugam pestele spalat foarte bine in apa rece (pentru a scapa de surplusul de sare). Trebuie sa avem grija ca saramura sa acopere in totalitate feliile de peste iar legumele sa fie repartizare uniform printre acestea.  (ideal este sa se puna un strat de peste si un altul de legume). Marinata astfel pregatita o pastram la rece cel putin doua zile inainte de a fi consumata.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Dya Daniela Andrei 1

09.07.2014, 16:16

Nu-i bai!Doar ca nu pricepeam!

miste1982 1

25.07.2014, 13:07

Buna din nou.
Mai spre toamna cand se mai raceste vremea, nu e departe totusi dar nici momentul acum, ma gandeam ca poate ne ajuti cu o reteta pentru bors de baut, o reteta explicata mai pentru amatori. Bors la borcan cum facea bunica-mea, Dumnezeu s-o ierte, cred ca la borcan se pune la fermentat. Sunt sigur ca stii sa faci si bors. Vestea buna este ca ar fi o reteta in premiera, nu a adaugat-o nimeni pana acum.
Am vazut zeci de retete pentru ciorba dar nu si pentru bors. Sau poate ma vede cineva si pune reteta. Unii fac bors cu leustean, altii cu frunze de visin, sunt foarte multe moduri de a prepara bursul de casa. Este foarte bun pentru baut si foarte sanatos.
PS: Ah ba da, am gasit o reteta, era amestecata intre zecile de retete pentru ciorbite.

Dya Daniela Andrei 1

25.07.2014, 14:17

Nu am facut niciodata ,,, sincer, nu stiu cine mai "umple" bors in vremurile astea! Dar stiu de la mama ca il facea cu tarate si cu frunze de visin, intr-adevar!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon asiatic crocant si noodels cu legume