Mac and cheese (macaroane cu branza)

de cristeena20 in Paste, 5 Iun 2021 | 6118 vizualizari

 

Clasica reteta americana Mac and cheese e de fapt o reteta de macaroane cu diferite tipuri de branza. AM mancat in diverse locuri dar nu m-a convins-considerand ca e putin grea . Dar de curiozitate, am incercat reteta lui Jamie Oliver. Am respectat fIecare pas si ingredient - a iesit o minunatie! -cremoasa si delicioasa! O recomand, dar atentie, e important sa repsectati ingredientele si pasii.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de unt
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • macaroane mici
  • 100 gr branza cheddar, 100 gr branza raclette sau gruyerre, 100 gr parmezan
  • sare, piper, 1 lta mustar
  • Pentru crumble: putin bacon, pesmet de paine proaspat, usturoi, ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mac and cheese (macaroane cu branza):

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de faina si amestecam astfel incat sa fie absorbita de ceapa .Turnam un litru de lapte,amestecand cu grija.Lasma sa fiarba la froc mic putin -intre timp fierbem pasta-de obicei macaroane micute -macaroni; fierbem pe jumate -odoar 5 minute; 

Intre timp razuim branzeturile-branza cheddar,raclette (sau gruyerre) si parmezan.

Punem deoparte si din apa in care au fiert pastele.SI strecuram apoi macaroanele.

In cratita (care a fost luata d epe foc) cu sosul alb adaugam branzeturile, 1 lingurita de mustar englezesc, , putin din apa de la paste s anu fie prea gros si aduagam pastele-amestecam cu grija si punem intr-o forma rezistenta la foc si punem inca branza razuita deasupra (am oprit putina din amestecul razuit initial)

Dam la cuptor pentru 30 minute-apoi scoatem si presaram cu crumble de pesmet cu bacon (punem in tigaie la prajit bacon -panchetta daca aveti tocat marunt marunt cu ulei de masline si ulei fr masline-prajim bine si aduagam apoi paine facuta pesmet-amestecma bine.prajim pana capata culoare si dam iar la cuptor sa se rumeneasca la gratin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mac and cheese (macaroane cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (12)

cristeena20 1

07.06.2021, 13:35

Multumesc

oanapl 1

07.06.2021, 15:31

Ce apetisantă e! Am trecut-o pe lista cu "de făcut". Trebuie s-o încerc și eu.

mirela0911 1

20.06.2021, 21:16

Si pe mine ma bantuiau genul asta de macaroane!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuca ,vanilie si scortisoara