Lipie (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 9685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare dupa gust (1/2 lingurita)
  • 300 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie (de post):

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.

Uleiul il adaugam la final si continuam framantatul pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in doua, intindem lipiile , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, jaurim din loc in loc lipiile cu ajutorul unui pinten si dam tava la copt pentru 15-20 min. pana se rumenesc si devin crocante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]