Limba cu masline

de Bunica in Porc, 11 Iun 2011 | 14168 vizualizari

 

Cand toata familia mananca ....o faci cu multa placere.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati limba de porc
  • 1 ceapa
  • bulion sau suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamaie
  • 200 g. masline
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare , piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Cele 4 bucati de limba se spala , se curata de grasime si se pun la fiert. Cand furculita intra usor in carne , inseamna ca este fiarta. Se scoate din cratita si se curata de partea alba si aspra. Se lasa sa se raceasca, se taie pe latime ( bucatile sa fie de 1,5 cm grosime).Apa in care a fiert limba nu se arunca. In ea se pune ceapa tocata si se fierba. Cand ceapa este fiarta se adauga bucatile  de limba , sucul de rosii si foaia de dafin. Cand a disparut spuma facuta de sucul de rosii se adauga uleiul de masline si maslinele , lasandu-se sa mai dea cateva clocote. La sfarsit se adauga sare, piper si lamaia curatata de coaja si taiata rondele.

TIPS-URI

1

Maslinele se fierb separat, iar apa in care au fiert se arunca.

2

Eu pun o lingura de ulei la portie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

28.09.2011, 21:05

gaby_duceag 1

28.09.2011, 21:05

tu chiar nu ai remarcat ca m-am facut cuminte?

diaconta 1

28.09.2011, 21:07

vad ca scoti limba,daca tot ai inceput scoala,n-ai ajuns la capitolul asta?
tz tz tz

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]