Legume gratinate – de post

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 22 Noi 2013 | 57012 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla, pe-atat de buna :-)

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi
  • 3 morcovi
  • cateva buchetele conopida
  • 3 catei usturoi
  • 30 ml ulei
  • 300-350 ml lapte de soia
  • o lingura si jumatate faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pesmet
  • putina margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate – de post:

Curata legumele.

Pune la fiert, in apa cu sare, cartofii taiati cubulete si morcovii felioare.

Dupa 8 minute de la primul clocot adauga buchetelele de conopida.

Intre timp pune intr-un vas cu fund dublu uleiul amestecat cu faina si caleste-le doua minute. Adauga treptat laptele de soia amestecand cu un tel. Pune inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa. Adauga sare, piper si cateii de usturoi, tocati.

Cand intra furculita usor in legume, opreste focul si scurge apa.

Unge un vas termorezistent cu margarina, aseaza legumele si toarna deasupra sosul.

Rade putina nucsoara, presara o lingura/doua de pesmet si baga vasul la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Nu lasa mult, sa se usuce


TIPS-URI

1

Poti adauga dupa preferinte si alte legume – fasole verde, broccoli, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate – de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post in foi de vita