Dacă tot mai aveam nişte cannelloni şi foi de lasagne,m-am gândit cum ar fi să le combin.Eu zic că le-a plăcut aşa împreună.Un fel de 2 în 1.
Pentru sosul de carne:
Pentru sosul bechamel:
Mai avem nevoie de 300 gr cascaval sau mozzarella
Preparam mai întai sosul de carne.
Intr-o cratita calim ceapa taiata marunt si morcovul facut „fideluta” (fasii lungi) cu putin ulei.Punem apoi putina boia si carnea pana se prajeste putin.Condimentam si adaugam putina apa ca sa fiarba.
Dupa ce s-a inmuiat putin,adaugam sucul de rosii,usturoiul si busuiocul.Lasam pana cand carnea este fiarta.
Pregatim si sosul bechamel.
Intr-o cratita topim untul,punem faina si amestecam sa se prajeasca putin.Apoi punem laptele caldut si amestecam cu telul sa nu se faca cocoloase.
Lasam pana cand prinde consistenta.
Nu trebuie sa fie un sos foarte gros.
Condimentam.
Intr-o tava ceramica asezam mai intai un strat de sos bechamel.Apoi un rand de foi lasagne.Sos bechamel,sos de carne,apoi un rand de cannelloni in care am pus sos de carne.
Urmeaza iar sosuri,foi lasagne si iar sosuri.
Deasupra razuim cu generozitate cascaval.
Punem la cuptor pana cand foile se înmoaie si se rumeneste deasupra.
Se serveste calda.