Lasagna cu piept de pui

de reisnaor_2006 in Lasagna, 20 Mar 2016 | 12977 vizualizari

 

Fata mea adora lasagna sub orice forma si de fiecare data o pregatesc cu drag, merita efortul!

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 1 cutie rosii decojite
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g cascaval ras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 gr vin alb
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • Sos Bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui:

Se prepara sosul de carne: Se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga si pieptul de pui pe care l-am fiert si tocat marunt, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute pana ce sosul scade bine.

Pentru sosul Bechamel se fierbe laptele si se lasa deoparte. Intr-o cratita incapatoare se topeste untul si se adauga faina care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si apoi se da deoparte pentru a se raci, 10 minute. Apoi, se adauga laptele clocotit si se desface faina, amestecand foarte bine. Se fierbe din nou 5 minute. Se potriveste de sare si nucsoara si se lasa deoparte, la cald.

Foile de lasagna se fierb 10 minute in apa cu putin ulei şi apoi se scurg si se folosesc pentru a monta lasagna intr-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acopera in totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor 30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sosul bechamel trebuie sa fiarba suficient pentru a fii siguri ca faina este gatita.

2

Nucsoara nu trebuie pusa in cantitate mare si trebuie pusa la inceput ca sa aiba timp sa fiarba.

3

Puteti adauga la sos patrunjel, foaie de dafin sau cimbru pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 23:23

Carmen_g 1

24.03.2016, 14:06

De mult am si eu pe lista lasagna cu pui. Cred ca saptamana viitoare ii vine randul.

anca_rm 1

29.03.2016, 12:46

ce buna este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagne Bolognese de Casă