Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci

de Ina in Paste, 24 Iul 2014 | 7317 vizualizari

 

Stiti deja ca ador lasagna in orice combinatie :X ...

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu foi de lasagna

Pentru umplutura:

  • 500 g carne tocata
  • 150 g ciolan afumat dezosat ( cu tot cu partea de sorici )
  • o conserva de ciuperci ( 340 g )
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • sare
  • piper
  • cimbru

Sosul:

  • 150 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 0,7 l lapte
  • 0,7 l suc de rosii,
  • sare,
  • busuioc maruntit,
  • un praf de nucsoara

In plus:

  • 200 g. cascaval pentru ras deasupra.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci:

Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul  bine si oprim focul.

Pregatim sosul:  Punem untul sa se topeasca,  adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija, sa nu se lipeasca de peretii vasului. Oprim focul  si adaugam busuioc maruntit si-un praf de nucsoara.

Ungem cu putin ulei un vas termorezistent, apoi il tapetam  cu un strat de sos  si asezam un rand de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Acoperim uniform cu un strat de umplutura ,  apoi reluam ordinea cu  sos, foi de lasagna, sos  si iar umplutura, astfel incat  ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos . Deasupra radem cascavalul si presaram un strat fin de busuioc maruntit.

Punem tava in cuptor, la foc mic, pentru cca. 40 minute, pana ce intreaga cantitate de sos va fi absorbita de foile de lasagna, care vor capata un aspect valurit.

 

TIPS-URI

1

o portie inseamna o tava obisnuita de aragaz ( 32/25 cm )

2

la aceste cantitati nu se vor folosi toate foile de lasagna dintr-o cutie. Va ramane nefolosita cca 1/4 din continut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (19)

kukibella 1

25.07.2014, 12:09

ianculubita 1

25.07.2014, 13:23

e buna buna de tot

Rocsi 1

25.07.2014, 21:46

Prea bun, prea delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciupeci