Lasagna bolognese

de farfuriavesela in Spaghete, 1 Apr 2014 | 5957 vizualizari

 

Se pregateste foarte repede si este tare buna !
Merge cu o salata verde si un pahar de vin !
http://youtu.be/oGfuvWAQ2Pc

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna ( eu am folosit din cele care nu trebuiesc fierte inainte)
  • sos Bechamel
    • 3 linguri de unt
    • 3 linguri faina
    • 500 ml de lapte
  • sos Bolognese
    • 600 grame de carne tocata de vita (sau combinata cu carne tocata de porc, cum va place)
    • 4-5 catei de usturoi
    • 2 cepe tocate marunt
    • busuioc verde sau uscat
    • sare
    • piper
    • 1 borcan de 800 ml de suc de rosii
  • Un bol mic cu cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna bolognese:

Cum pregatim sosurile

Sosul Bechamel  Topim 3 linguri de unt, apoi adaugam 3 linguri de faina si amestecam cu laptele, totul la foc mic pana se obtine un sos gros. Sosul Bolognese Punem ulei de masline la incins in tigaie, usturoiul, apoi ceapa, carnea si in final sucul de rosii (cam 3 sferturi din cantitatea totala). Sare, piper si busuioc verde sau uscat, se adauga dupa gust.   Asezam in tava pe rand:

  • sos Bechamel,
  • foi de lasagna
  • sos Bechamel
  • sos Bolognese
  • foi de lasagna 
  • sos Bechamel,                se repeta ordinea pana se termina foile de lasagna.

La final trebuie sa punem sos Bechamel din belsug, sa acopere bine ultimele foi ca sa nu ramana tari. Acum punem din nou suc de rosii cat sa coloram frumos si cascavalul ras.   Coacem timp de 25-30 de minute la foc mediu, este gata atunci cand paleta intra cu usurinta in compozitie. Nu uitati sa puneti si un bol cu salata verde langa farfuria inveselita cu lasagna! In fiecare zi inveseliti-va farfuriile cu ceva bun si sanatos ! Va asteptam si maine cu alte retete testate si gustoase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

portiadelumina 1

01.04.2014, 17:11

Nu pot spune că mănânc aşa ceva deseori, dimpotrivă, doar când nimeresc din greşeală în vreun local cu specific italienesc. Arată foarte bine, şi, dată judecăm după cum arată, cred că are şi un gust deosebit.

tanyapatap 1

01.04.2014, 19:49

Rocsi 1

01.04.2014, 20:01

Este foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]