Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se pune pasta de rosii, sare si restul de supa si se lasa pe foc, pana scade.
Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina cernuta, amestecand usor, apoi se incorporeaza laptele cald. Se lasa cateva minute, pana se ingroasa, apoi se adauga nucsoara, sare, piper si branza cheddar rasa.
Foile de lasagna le-am trecut prin apa fierbinte, inainte sa le folosesc.
Intr-o tava (eu am folosit 2 mai mici), se pune putin sos, foi de lasagna, sosul de carne, sos alb, foi de lasagna si tot asa, pana se termina compozitia. Ultimul strat este de sos alb, apoi se pune parmezan ras.
Se baga la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, 30-40 min.
Pofta buna!