Lasagna

de AndrutzaP in Lasagna, 4 Noi 2016 | 4975 vizualizari

 

Lasagna, una dintre cele mai cunoscute retete italienesti. Sincer, nu ma atrage atat de mult.
Dar am primit fix din Italia un pachet de foi de lasagna si na, ce era sa fac, le-am folosit:)

 

INGREDIENTE

  • Sosul cu carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • un sfert ţelina mica
  • 100 g bacon
  • 400 g rosii descojite din conserva (o conserva mica)
  • 3 linguri unt
  • 600 g carne tocata amestec
  • sare, piper, busuioc
  • supa de vita
  • Sos bechamel
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare, nucsoara
  • In plus
  • Foi de lasagna
  • parmezan sau cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

  Incepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata si omogenizam bine cu legumele. Punem supa de vita si lasam sa fiarba pana se evapora toata zeama.

   Cand s-a evaporat toata zeama, adaugam rosiile cuburi cu tot cu zeama din conserva si condimentam cu sare, piper si busuioc. Daca nu este suficient de zemos sosul mai adaugam putina supa de vita sau, daca nu mai aveti, putina apa.

   Mai lasam sosul pe foc pentru inca 20 minute.

   Intre timp preparam sosul bechamel. Intr-o cratita cu fundul dublu punem untul la topit. Cand este topit adaugam faina si o calim putin. Adaugam laptele treptat, amestecand energic. Lasam sosul pe foc pana se ingroasa/se leaga si apoi il condimentam cu sare si nucsoara.

   Intr-o tava de aproximativ 25/30 cm asezam ingredientele astfel:un pic de sos de carne, foi de lasagna, sos bechamel, sos de carne, parmezan. Continuam in aceasi ordine pana terminam cele 2 sosuri. Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel cu parmezan ras din belsug. Foi de lasagna vor mai ramane in pachet, veti folosi cam 300 g din 500 cat are un pachet.

    Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

    Se serveste calda!

    Pofta buna!

   

TIPS-URI

1

sosul bechamel nu trebuie sa fie foarte tare, lasati-l la foc pana este suficient de lichid sa-l puteti intinde cu o pensula.

2

sosul de carne trebuie sa fie zemos, sa aiba in ce se gati apoi toata compozitia in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (14)

anca_rm 1

04.11.2016, 16:03

ce buna este

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:32

o bunatate!

Rocsi 1

04.11.2016, 20:33

Servesc o bucatica ca de mult nu am mai mancat lasagna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna (reteta video)