Langos cu cascaval sau zahar pudra

de T I M E A in Piine, 10 Noi 2012 | 7809 vizualizari

 

Nu cred ca e cineva care refuza un langos cald. Am dreptate sau nu? Eu cel putin nu refuz niciodata, mai ales ca imi aduce aminte de o copilarie fericita si fara griji. Langa o cana de lapte sau cacao cu lapte mi se pare un mic dejun sau o cina ideala.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 140 ml apa calda
  • 3 linguri ulei
  • cascaval ras
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langos cu cascaval sau zahar pudra:

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute.

Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.

Apoi rupem cu mana din aluat si intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Putem folosi sucitorul sau le putem intinde cu mana.

Punem aluatul intins in ulei incins si il prajim pe ambele parti.

Scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langos cu cascaval sau zahar pudra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

T I M E A 1

11.11.2012, 21:06

Diana ma bucur ca iti place

Sim0na 1

12.11.2012, 12:46

Mai cer o bucata si aici!!

T I M E A 1

12.11.2012, 13:04

Simo cu drag si aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte coapte in tigaie fara ulei