Ksra marocana

de RuxyRux in Piine, 18 Dec 2010 | 7233 vizualizari

 

Aceasta paine plata este preparata cu gris si aromata cu anason.
Se serveste in mod traditional alaturi de tajine, o tocanita condimentata marocana, dar este la fel de buna cu salata, branza sau sosuri. Poate fi servita atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa
  • 500 gr faina
  • 150 gr gris
  • 1 lingurita anason macinat
  • o lingurita zahar
  • o lingurita si 1/2 sare
  • 2 lingurite drojdie
  • ulei masline pentru uns
  • susan pentru decorare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ksra marocana:

Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional).

Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm

Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt.

Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de minute.

Cand a crescut ungem cu ulei si punem susanul.

Incingem cuptorul la 200 grade si dam la copt pentru 20-25 de min sau pana painea suna a gol daca este batuta pe spate.

E atat de gustoasa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ksra marocana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu carnati