Kir regal cu curaçao

de Papalapap in Cocktail, 24 Noi 2014 | 3970 vizualizari

 

cocteil-kir

Dacă tot anul ai fost cumpătat și ai evitat excesele, e momentul să ieși din anonimat. Lasă deoparte modestia și organizează o petrecere de pomină, de unde să nu lipsească preparatele rafinate și băuturile alese. Iar dacă te simți cu adevărat îndrăzneț, fii original și impresionează-ți oaspeții cu un cocktail demn de membrii unei case regale: Kir cu șampanie și curaçao albastru.

Extrem de apreciat în Franța, kirul este un cocktail care asociază în mod tradițional vinul alb sec și lichiorul de coacăze negre. Rudă mai înstărită a vinului alb, la ocazii festive șampania îi ia acestuia locul, pentru un rezultat de excepție: kirul regal.

Cei care vor să iasă din rutină dau uitării și lichiorul de coacăze negre, pe care-l înlocuiesc cu succes cu lichior de piersici, de caise sau chiar de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 1 sticlă de șampanie
  • 18 cl curaçao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kir regal cu curaçao:

Realizează cocktailul direct în paharele în care urmează să fie servit. Toarnă în fiecare câte un deget de lichior de portocale (curaçao albastru), apoi completează cu șampanie rece, de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kir regal cu curaçao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:29

frumos

babi5 1

17.12.2014, 19:47

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]