Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2024 | 2919 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Khachapuri este o plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi, foarte gustoasă și sățioasă.
      Pentru a pregăti Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi, sunt necesare ingredientele următoare: făină, apă, ouă, drojdie, feta, mozzarella.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi:
      • 500 g făină de grau
      • 250 ml apă călduță
      • 1 ou
      • 7 g drojdie uscată
      • 2-3 linguri ulei
      • 1 lgta zahăr
      • un praf de sare
      • Umplutură
      • 400 g brânză feta
      • 400 g mozzarella
      • 4 ouă
      • Pt uns:
      • 1 ou batut
      • Pentru finisat
      • 2-3 gălbenușuri
      Portii: 3
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi:

      Cum se prepara Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi:

      Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

      Pune făina într-un bol, adaugă drojdia și amestecă ușor. Adaugă sare, zahăr, apa călduță, un ou și câteva linguri de ulei. Amestecă ușor cu o spatulă, apoi răstoarnă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine omogen. Pune-l înapoi în bol și acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l la dospit până își dublează volumul.

      Rade brânzeturile în alt bol. Adaugă 3-4 ouă în funcție de cât de uscate sunt brânzeturile și amestecă bine.  

      Scoate aluatul crescut, pe blatul de lucru înfăinat și împarte-l în trei porții. Întinde fiecare parte sub formă ovală, așază umplutură de brânză, apoi adună marginile astfel încât să obții aspectul de bărcuță, sigilează bine capetele. Procedează la fel și cu celelalte 2, apoi așază plăcintele în tava pregătită.

      Unge aluatul plăcintelor cu ou bătut.

      Coace plăcintele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30 minute (în funcție de cuptor )sau până se rumenesc frumos.

      După coacere, scoate tava din cuptor. Separă un gălbenuș și pune-l în mijlocul unei plăcinte fierbinți. Cu ajutorul unei furculițe sparge gălbenușul și amestecă-l cu brânza fierbinte. Astfel gălbenușul se va găti imediat.

      Servește plăcintele calde, alături de un pahar cu sana sau cu ce îți place.

      Sunt grozave și foarte pufoase. 

      Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

      Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

      Poftă bună!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.

      RETETA IN IMAGINI

      COMENTARII (6)

      mihaelar63 1

      31.12.2024, 15:16

      Buna trebuie sa fe !!!!
      In Budapesta am servit niste preparate senzationale la restaurantul cu specific georgian cu acelasi nume ca al placintei

      Caty 1

      31.12.2024, 16:23

      👍👍👍

      Rocsi 1

      03.01.2025, 20:30

      Sa tot servesti din asa bunatate! Daca mai este si calda, este si mai grozava!

      COMENTEAZA

      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Salata broccoli

      de MarioC 1

      ieri la 20:05

      Placinte cu branza dulce - Bune ca la mama acasa

      de laura_n 7

      ieri la 13:58

      Tiramisu Raffaello - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

      ieri la 10:38

      Aripioare de pui glazurate cu sos de soia - Delicioase și ușor de făcut

      pe 11.08 la 09:36

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      RODIMUR

      1172 puncte

      Valclaudia

      300 puncte

      vasimur

      207 puncte

      MotanLaOale

      49 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Sigara Borek