Ketchup picant

de Lau in Conserve, 8 Noi 2017 | 11840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg rosii
  • 1 kg ardei kapia
  • 500 g ceapa
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina potrivita
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti mici
  • 30 ml otet
  • 100 g zahar
  • 1 crenguta cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • boabe de piper
  • busuioc
  • 2 aspirine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup picant:

Rosiile spalate le trecem prin masina de rosii.

Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului).

Sucul de rosii obtinut il punem la fiert intr-un ceaun, cand da in clocot, adaugam legumele tocate.

Adaugam crenguta de cimbru, foile de dafin, boabe de piper, ardeii iuti tocati (fara seminte) otetul.

Lasam sa fiarba, amestecand ocazional pana ce scade la jumatate, obtinem o pasta.

Adaugam zaharul, sare, piper, otet dupa gust si mai fierbem cca. 15 min. Scoatem crenguta de cimbru, foile de dafin, adaugam aspirinele pisate si amestecam.

Turnam compozitia in sticle/borcane sterilizate, le intoarcem cu fundul in sus, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi.

Daca dorim, putem sa mixam cu blenderul pentru a obtine o pasta fina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa dulce-picant