Kataif

de Mitinita in Dulciuri, 2 Mai 2011 | 9562 vizualizari

 

Dupa ce am vazut cataiful la Edith Francu mi-am zis ca nu e asa de greu...aveam eu impresia ca e un desert complicat, dar cum ea a facut poze pas cu pas, am vazut ca e de fapt foarte usor. E un desert de efect asa ca merita incercat! Tocmai de aceea am facut si eu un tutorial cu toti pasii.poate va tentez si eu pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de fidea subtire
  • 1 cup zahar (125 grame) 
  • 250 ml apa 
  • 2 bucati de cardamon 
  • putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt,dar eu am uitat si era greu de pus dupa) 
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kataif:

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada.

Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.

Se face un sirop din zahar,apa si cardamon.

Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita.

Intre timp se bate frisca si se adauga  peste jumatatea din fidea.

Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.

Se taie in patrate sau dreptunghiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kataif" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert savarine cu nuci caramelizate