Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri

de Panacris in Sosuri, 30 Mai 2013 | 8166 vizualizari

 

De fapt e un fel de mâncărică sau mai bine spus ciulama de gulii;) O mâncărică din vremea copilăriei!

 

INGREDIENTE

  • gulie 1 bucată mare sau 2 mai mici,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper alb proaspăt măcinat,
  • mix de verdețuri ( mărar, pătrunjel, coriandru),
  • smântână cca. 4 linguri,
  • făină albă de grâu cca. 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri:

Gulia și ceapa se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa se călește în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, necoprit. Dup ce a devenit translucidă, se adaugă gulia rasă, se asezonează de sare și piper, apoi se completează cu cca. 200 ml. apă rece, se lasă la fiert, acoperit cca. 20 de minute la foc mediu. După ce s-a fiert gulia, se face un sos din smântână și făină, ce se adaugă la gulia scăzută, se lasă cca. 3 minute la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu, ca să nu facă cocoloașe. La final se adaugă verdețurile tocate mărunt, amestecându-se ușor ca să se înglobeze în sos.

Se servește ca atare cu pâine/piure/orez/ sau alături de preparate din carne/pește.

Poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza de casa (reteta video)