Jeleu de morcovi

de lia maria in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 6956 vizualizari

 

De cum am vazut reteta(la Bucataresele vesele) , mi-am dorit sa o incerc si eu. Sant atat de bune aceste jeleuri de nu te mai saturi sa le mananci yumi, yumi drept dovada azi, le-am pregatit a doua oara !
Va servesc cu mare drag si pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 500g morcovi
  • 500g zahar
  • 100ml apa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • ½ lingurita praf de portocala
  • 30g gelatina
  • 50g fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de morcovi:

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc. 

Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam 60’, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi, ii tavalim prin fulgii de cocos si-i dam din nou la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi si nuci