Jambon à la Chablisienne

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2014 | 5160 vizualizari

 

Am găsit această rețetă în emisiunea lui Antony Bourdain, "No reservations" și mi-a placut foarte mult cum sună. Așa că am încercat-o, iar acesta este rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 6 felii subțiri de Jambon
  • 1 eșalotă
  • 200 ml Chablis
  • 1 foie de dafin
  • 125 ml smântână
  • 1 linguriță de făină
  • 1 1/2 linguri pastă de roșii
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon à la Chablisienne:

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei sau unt și se călește eșalota până devine translucidă. 

Se adaugă vinul și se lasă câteva minute la foc mediu, până se evaporă alcoolul. 

Se adaugă pasta de rosii, dafinul, smântâna și făina și se lasă puțin să se îngroașe. Se adaugă sare și piper. 

La final, se adaugă feliile rulate de Jambon și se lasă la foc mic, acoperite de sos, 5 minute. 

Se servește cald cu mult sos. 

TIPS-URI

1

Pentru că rezultă destul de mult sos este recomandat să alegeți la garnitură orez, paste sau cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon à la Chablisienne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana, cascaval si carnati