Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)

de Satisfyyourcravings in Porc, 23 Noi 2016 | 6062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru snitele:
  • 2 bucati muschi de porc pentru snitele, aplatizate cu un ciocan pentru snitele sau un sucitor
  • 100 grame pesmet
  • 1 lingura faina
  • sare/piper
  • 1 ou
  • ulei vegetal
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 120 grame ciuperci feliate
  • 1/2 cana de supa
  • 50 ml smanatana pentru gatit
  • sare, piper
  • 1/2 lingura de faina sau amidon din porumb
  • Pentru cartofii la cuptor:
  • cativa cartofi de marime medie, curatati si taiati
  • sare
  • piper
  • paprika afumata
  • usturoi pudra
  • ceapa pudra
  • ulei de masline
  • Pentru salata:
  • rosii cherry
  • felii de castravete
  • fasii de ardei gras
  • cateva masline Kalamata, fara samburi
  • 1/2 ceapa rosie taiata julienne
  • salata iceberg
  • Pentru dressing:
  • 3 linguri maioneza din iaurt (poate fi inlocuita cu maioneza obisnuita)
  • 1/2 lingura otet din vin alb
  • 1 lingura parmezan ras
  • oregano. maghiran, patrunjel si busuioc uscate
  • ulei de masline
  • putina apa
  • 1/4 lingurita zahar sau miere
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita usturoi pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci):

Cartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti. 

Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.

Se amesteca pesmetul, sare, piper si faina intr-o farfurie si se bate oul in alta.

Se dau snitele mai intai prin ou, apoi prin pesmet si se prajesc in putin ulei, la temperatura medie spre mica 4-5 minute pe parte, in functie de grosime. 

Se transfera pe o farfurie si se pastreaza la cald. 

In aceeasi tigaie, se adauga ceapa si ciupercile si se calesc pana devin aurii. Se adauga supa si se fierbe la foc mic, 10-12 minute. Se adauga apoi smanatana si faina sau amidonul din porumb si se mai fierbe pana devine un sos onctuos. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se amesteca toate ingredientele pentru salata si se stropeste cu dressing. 

Se servesc snitele acoperite de sosul de ciuperci, impreuna cu salata si cartofii la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de castraveti acri si carne de porc