Islere cu gem

de deliciousflavours in Prajituri, 4 Oct 2011 | 8068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • ½ pliculet de praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu gem:

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide putin culoarea. Apoi adaugam treptat margarina moale. Acum e momentul sa lasam mixerul deoparte si incorporam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana devine un aluat omogen.

Intindem aluatul, nici prea gros nici prea subtire, dupa care decupam in ce forme dorim, eu deocamdata n-am decat forme rotunde…Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit.

Cand sunt gata si racite le “lipim” cu gem, eu am folosit gem de caise amestecat cu gem de gutui, iar la final nu ne ramane decat sa le ornam.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se lasa peste noapte sa se inmoaie de la gem, iar ziua urmatoare pot fi devorate :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Televizor