Invartite cu cascaval

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 6933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina de grau
  • 15 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1/4 lgt sare
  • 1/4 lgt zahar
  • 30 ml ulei nerafinat de floarea soarelui
  • Umplutura:
  • 250 g cascaval razuit
  • 180 g pasta de gogosari
  • 4 buc rosii deshidratate (taiate marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lgt condiment de pizza (Fuchs am folosit eu)
  • In plus:
  • 50-100 g faina pentru modelat
  • 1 ou mic +1 lg lapte, pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartite cu cascaval:

 1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute.

2.  Cand maiaua a crescut, turnam uleiul si sarea si framantam 5-10 minute, adaugam si jumatate de cana de faina si framantam pana cand aluatul se desprinde de vas. Lasam aluatul la dospit 1ora, o ora si 30 minute, acoperit cu un prosop.

3. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine.

4. Dupa ce a dospit scoatem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, formam un cilindru pe care il impartim in 12 bucati.

5. Intindem fiecare bucata de aluat, dandu-i forma ovala.

6. Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijloc si o intindem usor, lasand 1-2 cm liberi la margine.

7. Apucam aluatul dintr-o margine si-l rulam usor.

8. Luam un capat al ruloului si-l rotim astfel incat in final sa arate precum cochilia unui melc. Ascundem capatul ramas dedesubt.

9. Punem melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 10 min acoperiti cu un prosop.

10. Ungem melcisorii cu ou batut si ii introducem in cuptor pentru 25-35 min la 190 grade celsius, trebuie sa fie rumeni la exterior.

11. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.

 :)) La mine n-au stat nici 5 minute ca au si tabarat pe ei si s-au manacat cat ai zice invartita. :))

TIPS-URI

1

Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miez de lapte cu spuma de avocado