Invartita cu branza de oaie

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 9400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (proaspete)
  • 600 g branza de oaie
  • 150 g branza de vaci
  • 1 legatura de marar
  • 3 oua
  • 4-5 linguri cu smantana grasa
  • 1 lingurita rasa piper alb
  • 50 g unt pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu branza de oaie:

Daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Dam branza de oaie pe razatoarea mare (sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam cu branza de vaci, smantana, ouale si mararul taiat marunt. Condimentam cu piper alb. Amestecam.

Topim untul si apoi il lasam sa se racoreasca. Punem pe masa de lucru infainata o foaie de placinta pe care o ungem cu unt cu ajutorul unei pensule. Peste aceasta suprapunem inca 3 foi care la randul lor vor fi unse cu unt topit. Amestecul de branza il impartim in 3. Ungem cu o parte din acest amestec foile de mai sus. Netezim cu ajutorul unei spatule. Rulam, nu prea strans.

Tapetam o tava rotunda cu hartie alimentara si il punem in tava. Revenim la celelalte foi cu care procedam la fel. Mie mi-au rezultat 3 rulouri in total pe care le-am asezat sub forma de melc in tava rotunda.

Ungem cu ou si dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade, timp de circa 20 minute.

Scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin apoi o scoatem din tava si o asezam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu branza de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos